Odvolávanie Mikulca opäť neprešlo

Publikovaný:30. marca 2022, 19:05 Upravený:nikdy

Ani druhé odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca v tomto roku nebolo úspešné. Zatiaľ čo vo februári ministra podržalo 62 poslancov prevažne z vládnej koalície, dnes ich bolo o 11 menej. Aj za odvolanie ministra sa vyslovilo menej poslancov ako pred mesiacom, z pôvodne 50-tich dnes za jeho odchod z čela rezortu hlasovalo iba 46.

Návrh opäť podporili všetci prítomní poslanci za klub SMER - SD i ĽS Naše Slovensko. Koniec ministra si želala i väčšina prítomných nezaradených poslancov.

Na rozdiel od minulomesačného odvolávania sa klub SME RODINA hlasovania vôbec nezúčastnil. Na rozdiel od februára sa však zdržali i štyria zo štrnástich prítomných poslancov SaS (Peter Cmorej, Vladimíra Marcinková, Marián Viskupič, Anna Zemanová a Miroslav Žiak).

Naopak, proti odvolaniu boli všetci prítomní poslanci za OĽANO i väčšina poslancov za klub SaS. Spolu s nimi nesúhlas s návrhom vyjadrili i traja nezaradení poslanci Ján Krošlák, Juraj Šeliga a Jana Žitňanská.

Pozrite si detaily hlasovania č. 3.
Používame cookies
Web AKOHLASOVALI.sk používa pre zlepšenie svojich služieb súbory cookies. Prehliadaním týchto stránok s ich používaním súhlasíte. Zistite viac.
Rozumiem