Parlament Fica na väzobné stíhanie nevydal

Publikovaný:4. mája 2022, 19:20 Upravený:nikdy

Parlament dnes hlasovaním nevydal poslanca Roberta Fica na možné väzobné stíhanie. Hlasovania sa zúčastnilo všetkých 150 poslancov Národnej rady. Na to, aby návrh uznesenia parlamentom prešiel, bola potrebná väčšina prítomných poslancov, teda 76 hlasov. Za schválenie návrhu hlasovalo 74 poslancov.

Návrh podporilo 48 z 50 poslancov klubu OĽANO. Spolu s poslancami OĽANO hlasovali za schválenie návrhu jednotne i poslanci za klub SaS. Za návrh bolo aj ďalších 7 nezaradených poslancov.

Jednotný bol pri hlasovaní i poslanecký klub SMER - SD. Všetkých 27 členov klubu hlasovalo proti návrhu. Proti bolo i ďalších 22 nezaradených poslancov.

Hlasovania sa jednotne zdržal poslanecký klub SME RODINA spolu s ďalšími dvoma poslancami Katarínou Hatrákovou (OĽANO) a Jánom Krošlákom (nezaradený).

O návrhu nehlasovalo celkom 8 poslancov, okrem Romany Tabák (OĽANO) i väčšina poslancov dnes už zaniknutého klubu ĽS Naše Slovensko.

Pozrite si detaily hlasovania č. 73.
Používame cookies
Web AKOHLASOVALI.sk používa pre zlepšenie svojich služieb súbory cookies. Prehliadaním týchto stránok s ich používaním súhlasíte. Zistite viac.
Rozumiem