Matoviča parlament z pozície ministra neodvolal

Publikovaný:4. októbra 2022, 11:55 Upravený:nikdy

Parlament dnes hlasoval o vyslovení nedôvery ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Na jeho odvolanie bola potrebná podpora nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov Národnej rady, teda minimálne 76 hlasov. Za jeho odvolanie napokon hlasovalo 73 poslancov, Matovič tak zostáva vo svojej funkcii.

A to aj napriek tomu, že Matoviča v hlasovaní nepodržal ani celý jeho klub. 37 poslancov klubu OĽANO totiž hlasovalo proti návrhu na odvolanie, ďalších 10 sa hlasovania nezúčastnilo. Išlo zároveň o jediný klub, z ktorého väčšina poslancov bola proti odvolaniu.

Z klubu SME RODINA sa proti odvolaniu vyjadrilo iba 7 poslancov z 20-tich, ktorými klub disponuje. 5 z nich sa zdržalo, zvyšok sa hlasovania tiež nezúčastnil.

Všetkých 27 poslancov klubu SMER - SD hlasovalo za odvolanie Igora Matoviča, rovnako hlasovalo aj 20 poslancov klubu SaS, s výnimkou poslanca Martina Klusa, ktorý sa hlasovania nezúčastnil.

Za odvolanie ministra financií hlasovala i väčšina nezaradených poslancov. Nejakým spôsobom ho však podporilo 9 z nich - a to buď hlasovaním proti (Ján Mičovský), nehlasovaním (Martin Čepček), resp. neúčasťou na hlasovaní (Katarína Hatráková, Filip Kuffa, Štefan Kuffa, Juraj Šeliga, Miriam Šuteková, Tomáš Taraba a Jana Žitňanská).

Pozrite si detaily hlasovania č. 162.
Používame cookies
Web AKOHLASOVALI.sk používa pre zlepšenie svojich služieb súbory cookies. Prehliadaním týchto stránok s ich používaním súhlasíte. Zistite viac.
Rozumiem